onsdag 20 oktober 2010

Drömgädda tagen i Vättern

Peter i Åmmeberg krokade denna vackra Madame på 15 kilo, 120cm lång. Synd bara att det inte var Catch & Release!! Då hade vi andra fått chansen att kroka samma gädda vid ett senare tillfälle... Man blir ledsen när så fina exemlar inte returneras... (Bild: Patric Samuelsson)

6 kommentarer:

  1. Ja är man ute på gäddjakt i ett sånt vatten bör man ju ha både kamera och en riktig våg med sig så man kan sätta tillbaka fisken igen, verkligen synd att så fina exemplar ska behöva sätta livet till, undra vad som kommer hända med gäddan ?? huvudet hamnar på väggen resten i sopkorgen !!!???

    SvaraRadera
  2. Vore synd om det är Janne Stanges (Team Örebroarna) gammla vårgädda på 17 pannor :-(

    SvaraRadera
  3. Man tycker tidningarna skulle ta upp mer hur
    vi som sportfiskare vill behandla fisken. Tror att många, så kallade sommar fiskare inte förstår värdet i en stor välmående gädda. Nej man börjar bli riktigt trött på alla gubbar som är med i tidningen.Vore bättre om det kom med ett repotage från seriösa fiskare som vet hur man behandlar fisken väl och berättar varför det är så viktigt att gäddan får gå tillbaka. Fisken ska vara i vattnet och inte på någon ladugårds vägg.

    SvaraRadera
  4. Ni uppför er som fjantar....
    Gnäller att fisken ska vara i vattnet och hur många gånger har ni själva slitit upp en gädda ur sitt rätta element bara för att knäppa kort för att visa hur duktiga ni är???
    Inte för att man ska döda fiskar i onödan,men man man ju kroka av fisk i vattnet om man ska va riktigt seriös.

    SvaraRadera
  5. Ja man kan ju göra på många olika sätt vad det gäller med en fångad fisk. Tror inte gäddan vid rätt handhavande far illa om man tar den på rätt sätt. Dom gäddor vi har fotat har fått en väldigt bra behandling innan dom fått simmat
    iväg.

    SvaraRadera
  6. Lustigt att det gnälls anonymt.. Väldigt trött på dessa gäddbonkare. Vad fan ska man med en 15kilos gädda till? Kräftbete? Lär er respektera stora fiskar istället. Hellre ovägd och ofotad men tillbaka i sjön.

    SvaraRadera

Gästbok

Gästbok
Gästboken kommer från Gästbok.nu)