måndag 10 augusti 2009

Nytt pb på gös!!

Hjälmaren söndagen 9/8 2009. Strålande solsken och riktigt varmt. Vid 14.30 tiden begav vi oss ut på lugn sjö. Vi började turen med att kasta med spinnare efter abborre: inget liv. Vidare från abborrgrundet 1-2 meters djup. Vidare begav vi oss till en närliggande vass för att testa popper efter Hjälmarens gäddor: inget liv. Vi kunde inte heller se några vak vid vassarna...kanske den stekande solen tog ut sin rätt på de stackars fiskarna? Var fanns de? Ekolodet visade fisk då & då men ingen huggvillig madame. Popperfisket varvades med åtskilliga kast i vasskanter och lugna vikar med Buster Jerk i olika färger: inget liv.

Klockan var nu 18.30. Vi riggade 4st paravaner: 2st 4,5meters tyngder, 2st 6-7meters tyngder och på dessa riggade vi djupgående wobblers Strike Pro gul & grön/gul, Nils Master grön/gul. Vattendjup ca 11-14 meter. Vattentemp ca 19 grader.

19:45 hugget kommer äntligen! Ett spö med den största tyngden bugade plötsligt djupt! Mothugg och en känsla av något tungt i andra änden var ett faktum...var det en gös?

Efter en kort drillning landade så äntligen fisken: en guldskimmrande gös som vägde 2720 gram, betet StrikePro gul på 13 meters djup. Mr Werners pb slogs för andra gången i år!! Härligt!

Det blir nog fler gösturer på Hjälmaren!!! Klockan 23.30 var fisken rensad o klar. Dax att sova och drömma om nästa underbara tur på sjön!

2 kommentarer:

  1. 6-7 meters tyngder det var enna långa tyngder ?

    SvaraRadera
  2. Längtar tillbaka till sommarns varma väder och fiske med paravaner efter gös. Men skönt att ha nått och se fram emot. Tack för de fina orden om bloggen och gillade er också. Skitfiske på er // DrakPike Crew

    SvaraRadera

Gästbok

Gästbok
Gästboken kommer från Gästbok.nu)